Nalledoktorn hos Tom Tit

Ett av de mest kända naturvetenskapscenter, som är känt för experiment och spännande utställningar, är Tom Tits experiment. De försöker ständigt locka till sig barn och ungdomar som är intresserade av naturvetenskap. För ett tag sedan försökte de locka till sig även små barn med hjälp av Nalledoktorn, som plåstrade om barnens gosedjur.

Det finns en mängd olika vetenskapscenter runt om i landet som nyfikna personer kan besöka. Ett utav de mest kända är Universeum i Göteborg men även Tom Tits experiment i Stockholm är populärt. De fokuserar mycket på kropp och hälsa och har många utställningar om just det. För ett tag sedan försökte de locka barn till att lära sig mer om kroppen genom utställningen Nallesjukhuset.

Gosedjuren fick läkarbehandling3345412-tom-tits-experiment

Nallesjukhuset har som syfte att avdramatisera sjukhus- och läkarbesök för barnen och på så sätt få dem att känna sig trygga när de själva behöver vård. När utställningen Nallesjukhuset var i gång kunde barnen komma dit med sina gosedjur och där kunde de plåstras om och ta hand om av den doktor som fanns på plats. När nallarna var på besök hos doktorn fylldes även en journal i och doktorn kom med en passande behandling för gosedjuren.

Spännande hos Nalledoktorn

Tidigare har den här Nalledoktorn varit på besök i förskolor och där har mottagandet varit positivt från barnen och lärarna. Detta eftersom det både var kul och man lärde sig mycket om hur det är att vara sjuk och gå till läkaren. Många barn har velat komma tillbaka till Nalledoktorn för att de tyckt att det varit så spännande. Nalledoktorn och Nallesjukhuset riktar sig till så barn i åldrarna 3-5 år och projektet drivs av vårdstuderande och läkarstudenter. Läs mer.