Tekniska museet borde vara årets julklapp

I år är det aktivitetsbandet som är årets julklapp, ett armband som helt enkelt mäter kroppens rörelseaktivitet, puls och sömn. Detta för att vi människor ska kunna leva ett mer aktivt liv och bli medvetna om vår hälsa. Självklart en bra julklapp, men det finns faktiskt någonting som slår detta.

Hur låter en weekend i Stockholm och mängder av besök på Tekniska Museet? Det är i alla fall någonting som ditt barn skulle uppskatta, till skillnad från aktivitetsbandet. Och det behöver inte bli en speciell dyr julklapp – speciellt inte om man ser till hur mycket man får ut av besöket. Smart är det så klart att boka in ett hotell som ligger i närheten av Tekniska museet (som ligger på Gärdet i Stockholm) och om du går in på Stockholmshotell.com hittas flera förslag på hotell som ligger i närheten. Där hittar du även hotell i olika prisklasser så att ni hittar alternativet som passar just dig och din familj. Ett tips är att bo på Biz apartment Gärdet. Det ligger nära till hand och är även mycket prisvärt. Extra bra är hotellet för dig som reser med barn eftersom det inte är lika mycket trafik och människor som om ni skulle välja ett hotell i centrala Stockholm. Varför just tekniska museet är så bra att ta sig till är för att barnen lär sig otroligt mycket samtidigt som det är väldigt roligt. Något som syns tydligt i denna video:

Utöver tekniska museet finns det självklart mycket annat ni kan göra i Stockholm. För barnen är även Junibacken och Gröna Lund roligt att besöka och för vuxna finns allt från bra restauranger till shopping. Bra tips om vad du kan göra i Stockholm hittas även i denna artikel från Svenska Dagbladet.

stockholm 1